Vi er ikke på kontoret alle dage - ring derfor gerne og lav en aftale

Kristian 3 Kopi

Om Alcon Alheat

Alcon ALHEAT har 45 års erfaring indenfor produktion, salg samt udvikling af halmfyr, kedler, akkumuleringstanke, ekspansionstanke og skorstene.

– En af de store kedelproducenter i Danmark har fået nye ejere

Efter 45 år i branchen har Svend Bisgaard Kristensen per 1. august solgt sit firma, Alcon til det nye firma Alcon Alheat, ejet af Morten Jedig og Lars Smidt. Alcon er en af de førende i branchen indenfor udvikling, salg og produktion af kedler til fyring med biomasse. Firmaet er især kendt for sine manuelle halmfyr, og betragtes i branchen som ”en af de tunge drenge”. Ligeledes har Alcon også agenturet på det Østrigske kvalitetsmærket Herz, som er anlæg til afbrænding af flis og træpiller.

Alconalheat Kontakt

Historie

Vores Historie

I 1978 trængte Svend Bisgaard Kristensen til at prøve noget nyt. Han købte et skrantende smedeværksted, og da energikrisen samtidig ramte verden, var det indlysende at gå ind på markedet for alternative energikilder, hvor der var et enormt udviklingspotentiale.

Under navnet Skelhøje Maskinfabrik leverede Svend således en lang række anlæg. Svend solgte sine aktier i Skelhøje først i 90érne. Efter et par år som freelance ingeniør, grundlagde Svend i 1996 firmaet Alcon.

45

år i branchen

Skelhøje Logo
SAM 0160

Fremtiden for Alcon

Der er ingen tvivl om at konkurrencen og de mange lovkrav i branchen kræver fornyelse, og at virksomheden bliver endnu mere konkurrencedygtig – og det er de nye ejere klar til!

Det er Morten og Lars´ plan at viderefører de værdier som Alcon altid har været kendt for, nemlig som en stabil og ærlig samarbejdspartner, hvor et ord er et ord. Især service og eftersyn af kedelanlæg vil være et fokusområde i fremtiden. Derfor vil det i fremtiden også primært være Morten og Lars der kører ud til kunderne og foretager service- og eftersynsopgaver.

Det er ligeledes Morten og Lars´ plan at Alcon også i fremtiden skal være helt i front med udvikling og produktion af energirigtige opvarmningsløsninger. Der satses således fortsat på opvarmningsløsninger med biomasse, men det er også planen at gearer firmaet til fremtiden ved også at kunne tilbyde løsninger indenfor varmepumper.

Der satses især på løsninger til erhverv og landbrug. Firmaet vil dog også stadig producere og markedsfører løsninger til det private marked, men de vil primært blive solgt igennem Alcon´s forhandlernet.

Alcon har altid haft en stor eksport, og det er planen at satse endnu mere på dette område. Således har Morten og Lars allerede solgt det første store halmfyringsanlæg til fyring med 3 rundballer i Ungarn.

De nye ejere

Svend Bisgaard Kristensen har som snart 74 årig, valgt at sælge sin virksomhed til Morten og Lars.

Morten er oprindelig uddannet elektroniktekniker i 1994 og har siden sin uddannelse arbejdet med teknik i landbrugsbranchen. De sidste 13 år har Morten været ansat i Alcon og har derved oparbejdet en særdeles store viden om kedlers teknik og forbrænding af biomasse. Senest har Morten udviklet en helt ny og fremtidssikret software til Alcon´s halmfyr. Der ud over har Morten i en del år haft en stor interesse for lovgivning og standardisering indenfor energiområdet. Morten har således løbende fulgt med i lovgivningsarbejdet, og deltaget i møder med både Miljøstyrelsen, Energistyrelsen og Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen.

Privat bor Morten i Låsby, og er kasserer i det lokale menighedsråd. Han er gift med Linda og sammen har de 3 børn, Amalie, Ellen og Esther.

Lars er ud af en landbrugsfamilie. Han er uddannet både landmand, agrarøkonom og har en HD i finansiel rådgivning. Han har i 12 år været ansat i bankverdenen som seniorerhvervsrådgiver. Lars har således opnået en særdeles stor erfaring om økonomien i landbruget, og de udfordringer som erhvervet ofte oplever. Lars har siden julen 2017 arbejdet freelance for Alcon, og har i store perioder arbejdet fuldtid for firmaet. Privat bor Lars i Silkeborg, hvor hans store passion blandet andet er sejlads på Silkeborgsøerne og jagt. Lars er gift med Karen. Sammen har de tre børn, Johanne, Malene og Carl.

Det er således to erfarne herrer der nu overtager Alcon.

Udviklet af attityde.dk